معرفی مدیریت فناوری اطلاعات

دانشگاه سیستان و بلوچستان به منظور كمك به روند رشد ، توسعه دانش ، سرعت  بخشيدن به امور آموزشي ، پژوهشي خدماتي و اداري دانشگاه  تاسیس و در حال حاضر این مركز مشغول ارائه خدمات به دانشجويان ،كاركنان دانشگاه و اعضاي هيات علمي است . اين مركز علاوه بر ارائه كليه خدمات در زمينه‌هاي سخت افزار و نرم افزار و شبكه اعم از مشاوره، خريد، تجهيز، طراحي، برنامه نويسي، پياده‌سازي، نصب و راه‌اندازي، ارتقاء و توسعه سيستم‌ها و تعمير و نگهداري و پشتيباني آن‌ها، مسؤوليت كار بزرگ و پيچيده طراحي، ايجاد توسعه و نگهداري شبكه گسترده اطلاع رساني دانشگاه و ارائه انواع سرويس‌هاي اينترنت به اساتيد، دانشجويان، كاركنان و بعضي مراكز و مؤسسات و مشتريان خصوصي را نيز بر عهده دارد. قابل ذكر است كه تمامي اين امور عليرغم گسترش فراوان فعاليت‌ها و تشكيلات دانشگاه و افزايش تعداد اساتيد، دانشجويان و كاركنان و رشد انتظارات مديران طي سال‌هاي اخير با همان كادر فني و اداري محدود و امكانات ناكافي و ساير نارسايي‌هاي موجود انجام پذيرفته و مدیران مركز انفورماتیک دانشگاه با ايثار و تلاش مداوم همكاران خويش توانسته اند با تحمل تمامي اين مشكلات منشاء اثرات نيكو و خدمات چشمگير و ارزنده‌اي باشند ، كه از جمله آن‌ها انجام پروژه بزرگ ايجاد شبكه اينترانت داخلي دانشگاه با به كارگيري فن‌آوري مدرن فيبر نوري و ارتباطات سريع كابلي و تقويت كانال‌هاي متعدد ارتباطي ماهواره‌اي و مخابراتي با شبكه جهاني اينترنت را مي‌توان نام برد.اين مركز با توسعه شبکه اینترانت دانشگاه ارتباط كليه واحدهاي دانشگاه سیستان و بلوچستان،  با ايجاد يك شبكه اطلاع رساني سريع موظف گردیده تا بر روي اين شبكه ، اطلاعات آموزشي و پژوهشي و مديريتي دانشگاه و نيز اطلاعات شبكه جهاني اينترنت در اختيار كليه كاربران از راه دور قرار گيرد. در حال حاضر دانشگاه سیستان و بلوچستان با داشتن حدود 25 کیلومتر فیبر نوری و 5000 نود شبکه یکی از گسترده ترین شبكه های فيبر نوري دانشگاهي كشور را در اختيار دارد. اين شبكه با در اختيار داشتن سرعت  ارتباط با شبكه جهاني اينترنت 38 مگابيت در ثانيه (ارسال  و دريافت )  عرض باند ارتباط اينترنت بزرگی را در ميان دانشگاه هاي كشور دارا است. و از محدود دانشگاههایی است که کلیه واحد های مجتمع مسکونی اساتید دانشگاه را (بیش از 350واحد مسکونی پراکنده) مجهز به سیستم اینترنت پرسرعت نموده است.